Nieuws

Man achter iPod maakt thermostaat sexy

De man die jarenlang hoofd was van de iPod-afdeling bij Apple stort zich nu op thermostaten. Tony Fadell wil het apparaat sexy en gebruiksvriendelijk gaan maken.

Ik weet niet hoe het bij jou thuis zit, maar mijn thermostaat heeft veel instelmogelijkheden. Ik kan hem programmeren en fijn afstellen, zodat het huis lekker warm is als ik wakker word. En ik kan zelf aparte instellingen maken voor week- en weekenddagen. In theorie dan toch, want eigenlijk gebruik ik de thermostaat als aan-uitknop voor de verwarming.

Bespaart veel energie
Een nieuw apparaat, de Learning Thermostat, moet een alternatief zijn voor de thermostaten die de afgelopen decennia niet al te veel zijn veranderd qua ontwerp. Het toestel moet makkelijk te gebruiken zijn en leert van wat we ermee doen. Als bonus wordt verwacht dat die intelligentie twintig tot dertig procent energie kan besparen.

[related_article id=”158256″]

De Learning Thermostat is ontwikkeld door Nest, het bedrijfje van Tony Fadell, de man die de iPod-afdeling bij Apple leidde. Sinds zijn vertrek eind 2008 heeft hij zich in stilte beziggehouden, maar nu is hij terug met zijn alternatieve thermostaat. Die duidelijk schatplichtig is aan toestellen als de iPod Touch.

Hoe hij eruitziet

De Learning Thermostat is klein en rond en heeft een digitaal scherm. De buitenkant van de behuizing is een ring die je gebruikt voor de bediening. Elke keer dat je de temperatuur aanpast, leert de thermostaat. Zo kan hij in het vervolg de verwarming aanzetten zonder dat je iets hoeft te doen.

Er is ook een app op iOS en binnenkort Android. Zo kun je de verwarming ook aanzetten voor je thuiskomt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business