Technologiegigant HP stelt vandaag in Brussel zijn nieuwe gamma printers voor. Daarin zit onder meer een 3D-scanner en printer. De nieuwe HP-printers die dit najaar uitkomen, hebben allemaal mobiele printfuncties aan boord. En daarmee samenhangend nieuwe firmware genaamd FutureSmart. Die kan snel geüpdatet worden om de onvermijdelijke hackers voor te zijn en veiligheidslekken tijdig te […]

Advertentie

Technologiegigant HP stelt vandaag in Brussel zijn nieuwe gamma printers voor. Daarin zit onder meer een 3D-scanner en printer.

De nieuwe HP-printers die dit najaar uitkomen, hebben allemaal mobiele printfuncties aan boord. En daarmee samenhangend nieuwe firmware genaamd FutureSmart. Die kan snel geüpdatet worden om de onvermijdelijke hackers voor te zijn en veiligheidslekken tijdig te dichten.

Designprinter
Tussen de nieuwe modellen zit een 3D-scanner met printer, en een designmodel. Dat laatste is meteen ook de elegantste printer in het gamma. De HP Envy110 e-All-in-One is een sober wit toestel met afgeronde hoeken, dat volgens de heren van HP in de huiskamer kan staan. Veel hangt uiteraard af van die huiskamer, maar het is wel een stap vooruit.

Mobiel afdrukken
Het merendeel van de nieuwe modellen heeft mobiele printfuncties aan boord, onder de naam ePrint. Via die functie kun je bijvoorbeeld vanaf je smartphone, tablet of laptop printen via een draadloos netwerk.

Dat gaat verbazingwekkend vlot. Zo slaagt het ding erin zonder morren foto’s van mijn iPhone af te drukken, zodra ik op het juiste draadloze netwerk zit. Er is geen app voor nodig, al kun je er wel eentje installeren om meer opties te krijgen.

Een andere optie biedt je de mogelijkheid om met je smartphone een printer in de buurt te zoeken, bijvoorbeeld om een formulier te printen. Hierbij gaat men er wel van uit dat bedrijven hun printers niet beveiligen, en er geen probleem mee hebben dat je zomaar hun printer gebruikt. 

De functies komen boven op bestaande mogelijkheden om je printer een e-mail te sturen met het bestand dat hij moet afdrukken, of documenten rechtstreeks uit Google Docs naar je printer te verzenden.

Naast een designmodel stelt HP de TopShot LaserJet Pro 200 Color MFP M275nw voor. Een lange naam voor een toestel dat 3D-objecten scant en ze vervolgens netjes in 2D afdrukt.

Het model werkt een beetje als een kleine fotostudio. Je legt je (kleine) voorwerp op het toestel en de scanner bovenaan maakt zes foto’s, drie met en drie zonder flits, vanuit verschillende hoeken. Vervolgens wordt het beeld samengesteld en worden schaduwen weggewerkt, de achtergrond netjes wit gemaakt enzovoort.

Een deel van de klanten die HP hiermee voor ogen heeft zijn online verkopers. Zij kunnen bijvoorbeeld hun Etsy-kunst inscannen en rechtstreeks op het net zwieren.

In het filmpje hieronder zie je de TopShot aan het werk.