De meest interessante sessies zijn achter de rug en een kleine balans van VMworld Europe 2011 kan al worden opgemaakt. Net als vorige jaren is de vrije keuze van de te volgen sessies heel interessant. Je bepaalt zo voor een groot stuk je eigen agenda en volgt enkel de presentaties die voor jou interessant lijken. […]

Advertentie

De meest interessante sessies zijn achter de rug en een kleine balans van VMworld Europe 2011 kan al worden opgemaakt. Net als vorige jaren is de vrije keuze van de te volgen sessies heel interessant. Je bepaalt zo voor een groot stuk je eigen agenda en volgt enkel de presentaties die voor jou interessant lijken. Soms kies je voor een bepaald onderwerp, zoals voor mij vSphere 5 High-Availability gisteren. Soms omdat je weet dat het een goede spreker zal zijn, zoals in mijn geval Dan Anderson. Of soms gewoon om een blik in de toekomst te werpen, zoals End User Computing deze morgen.

Bij de meeste sessies wordt zeer naarstig genoteerd, slechts zelden (voor mij twee keer in twee dagen) is een sessie zo traag of pr-gericht dat een notitie geen zin heeft. Een grote meerwaarde blijft het feit dat alle sessies op video opgenomen worden (inclusief Q&A) en na een week op hun geheel op de VMworld.com-website verschijnen, inclusief presentatie-pdf"s.

In één kort artikel alle opgedane technische bagage opsommen of uitleggen is uiteraard onbegonnen werk. Maar ik herinner me zeker de sessie van Intel alwaar de mogelijkheden van 10GbE goed en duidelijk werden uitgelegd. Niet alleen de virtuele softwarelaag werd toegelicht. Ook de mogelijke fysieke connectiviteitsmogelijkheden werden uitgelegd. Het was voor mij zelfs de enige sessie met live demo-materiaal.

Om meteen de andere kant te bespreken: ik bezocht ook een sessie van AMD met duidelijk minder interesse van het publiek. De titel was "Advanced Multicore Architecture for Unlimited Virtualization Possibilities", wat zoveel betekent als een (technische) marketingtalk voor hun nieuw 16 core-platform: Interlagos met de Bulldozer-processor. Na afloop kreeg ik nog bevestiging dat een dergelijk systeem de richting van ons Sizing Servers Lab uitkomt voor verdere benchmarking.

Een conferentie als VMworld bundelt dusdanig veel kennis en informatie dat mensen als ons lab maanden zoet zijn om alles te testen om het marketingkaf van het technisch koren te scheiden. Toch is dit exact wat we van plan zijn en dit kan alleen maar  ten goede komen van de gemiddelde kmo. Ik zou zeggen: stay tuned!


Geen velden gevonden.