VMworld is een niet te missen evenement voor iedereen die professioneel met virtualisatie bezig is. Het begon jaren geleden met één conferentie per jaar in de Verenigde Staten, die al snel zo succesvol werd dat deze ook jaarlijks in Europa doorgaat. Hoofdzakelijk met dezelfde content als in de VS, maar af en toe met speciale […]

Advertentie

VMworld is een niet te missen evenement voor iedereen die professioneel met virtualisatie bezig is. Het begon jaren geleden met één conferentie per jaar in de Verenigde Staten, die al snel zo succesvol werd dat deze ook jaarlijks in Europa doorgaat. Hoofdzakelijk met dezelfde content als in de VS, maar af en toe met speciale aankondigingen.

Na het evenement twee jaar na elkaar in Cannes te houden, streek de VMworld-karavaan vorig jaar voor het eerst neer in Kopenhagen, Denemarken. Dit jaar is dus het tweede (en laatste) jaar te Kopenhagen en de conferentie is populairder dan ooit. Na vorig jaar een record van 6.000 bezoekers aangetrokken te hebben wordt dit jaar zelfs een bezoekersaantal van 7.200 professionals bevestigd. Benieuwd wat volgend jaar in het aantrekkelijkere Barcelona, Spanje zal brengen.

Qua inhoud is er op deze conferenties voor elk wat wils. End user computing, diep technische informatie, managementmogelijkheden en software… Het wordt allemaal toegankelijk voorgesteld op de meer dan tweehonderd presentaties. Daarenboven zijn de netwerkmogelijkheden heel groot met meer dan honderd standhouders en kan er effectief met de software gewerkt (ook gespeeld) worden in de 27 hands-on labs.

 

 

Persoonlijk vind ik deze editie de meest indrukwekkende tot nu toe, weinig kosten zijn gespaard gebleven. Er zijn natuurlijk altijd kleine problemen, zoals het wifinetwerk dat deze morgen bij het opstarten enkele keren wegviel en het feit dat iedere bezoeker per abuis een mail kreeg dat ze een iPod Touch hadden gewonnen. Met lange rijen teleurgestelde mensen tot gevolg.

Maar wat betreft eten, accommodatie, inrichting en aanpak is dit de meest verzorgde editie tot nu toe (en ik was op elke gelegenheid aanwezig). In een van de volgende dagen volgt wellicht een nieuw stukje met een samenvatting van de technische, gevolgde sessies. Ze waren alvast zeker de moeite waard, zowel voor enthousiasten als voor diep-technische  interesse.


Geen velden gevonden.