Nieuws

Appblast zet elke app om naar HTML 5

Een applicatie voor Windows op de iPad draaien, of een van OS X op een Androidtoestel? VMware demonstreert in Denemarken een naadloze overgang van software naar HTML 5.

Appblast, zoals de technologie heet, is nog niet klaar, dus veel details wil VMware nog niet kwijt op de virtualisatiebeurs VMworld in Kopenhagen. Wel moeten we zeggen dat het er vrij indrukwekkend uitziet. Appblast biedt je de mogelijkheid om elke applicatie van Linux, Windows of Mac naar de browser te sturen. Omdat het allemaal in HTML 5 gebeurt, zijn er geen plug-ins nodig. Daardoor werkt het op elk modern internettoestel.

De applicatie kan zowel van op afstand op de server draaien als rechtstreeks op het toestel, afhankelijk van de bandbreedte en de kracht van het toestel. Maar het gaat niet gewoon om remote-desktoptechnologie, zegt het bedrijf.

In de demo tijdens de keynote op VMworld in Kopenhagen wordt getoond hoe iemand vanuit de cloud een Excelbestand krijgt toegestuurd dat onmiddellijk kan worden geopend en bewerkt vanuit de browser. Volgens VMware worden alleen de veranderingen doorgestuurd, wat de het gebruik van bandbreedte moet drukken.

Veel details over Appblast wil het bedrijf echter nog niet kwijt, omdat het momenteel nog om een labproduct gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business