Het grote aantal klachten van Windows Phone Mango-gebruikers over een verdwijnend toetsenbord wijst op een bug in Microsofts mobiele besturingssysteem. Gebruikers die hun smartphone geüpdatet hebben naar Windows Phone 7.5 Mango, melden op Twitter en het XDA-ontwikkelaarsforum dat het toetsenbord op hun scherm soms niet tevoorschijn komt wanneer ze tekst willen invoeren. Vervelend probleem Het […]

Advertentie

Het grote aantal klachten van Windows Phone Mango-gebruikers over een verdwijnend toetsenbord wijst op een bug in Microsofts mobiele besturingssysteem.

Gebruikers die hun smartphone geüpdatet hebben naar Windows Phone 7.5 Mango, melden op Twitter en het XDA-ontwikkelaarsforum dat het toetsenbord op hun scherm soms niet tevoorschijn komt wanneer ze tekst willen invoeren.

Vervelend probleem
Het probleem doet zich ook voor tijdens het typen van tekstberichten, e-mails en het ingeven van een webadres. Het toetsenbord verdwijnt en de gebruiker moet de app verlaten om het terug te krijgen. De bug zou niet beperkt zijn tot één merk WP7-smartphones. Niet iedereen schijnt er echter last van te hebben.

Microsoft laat aan onze Amerikaanse collega’s van ZDNet weten op de hoogte te zijn van het probleem en klanten met klachten individueel verder te helpen om zo de oorzaak van het probleem te achterhalen.

De softwaregigant gaf de eerste grote update voor recente smartphones met Windows Phone 7 vrij op 4 oktober. De eerste toestellen die standaard met Windows Phone Mango geleverd worden, waaronder die van Nokia, moeten dit jaar nog in de winkels liggen.