Apple heeft versie vijf van zijn mobiele besturingssysteem iOS vrijgegeven. De installatie lukt echter niet voor iedereen. iOS 5 is beschikbaar sinds gisteravond onze tijd, en dat zullen de downloadservers van Apple geweten hebben. Je kunt de 700 MB zware update downloaden via het nieuwe iTunes 10.5, maar de grote vraag veroorzaakte aanvankelijk wachttijden van […]

Apple heeft versie vijf van zijn mobiele besturingssysteem iOS vrijgegeven. De installatie lukt echter niet voor iedereen.

iOS 5 is beschikbaar sinds gisteravond onze tijd, en dat zullen de downloadservers van Apple geweten hebben. Je kunt de 700 MB zware update downloaden via het nieuwe iTunes 10.5, maar de grote vraag veroorzaakte aanvankelijk wachttijden van enkele uren en soms afgebroken downloads.

Handmatig downloaden
Vanmorgen lijkt de storm wat te zijn gaan liggen, maar iOS 5 downloaden duurt toch nog gauw een uur. Gelukkig kun je de specifieke versie voor jouw toestel ook rechtstreeks van Apple downloaden. Dat meldt CNet. iOS 5 is beschikbaar voor de derde en vierde generatie van de iPod Touch, de eerste en tweede iPad en de iPhone 3GS en iPhone 4.

Zelfs als je de update hebt weten binnen te halen, ben je nog niet rond. Veel gebruikers klagen op het supportforum van Apple over een onbekende fout (3002) die zich voordoet tijdens de installatie. Onze redactie-iPad kreeg er ook mee te maken.

Een methode die voor ons succesvol was, is de update voor iOS 5 handmatig te downloaden en met op een Mac de Optie-toets ingedrukt, of onder Windows de Shift-toets, de optie Herstellen selecteren in iTunes. Je browst dan naar de locatie waar je de iOS 5-update hebt gedownload en selecteert deze, waarna de installatie begint.