Een virus heeft de computers besmet waarmee de drones van het Amerikaanse leger worden aangestuurd. Het virus werd volgens het magazine Wired twee weken geleden ontdekt door een veiligheidssysteem van het Amerikaanse leger op de Creech-luchtmachtbasis in Nevada. Het zou gaan om een hardnekkige keylogger die zeer moeilijk te verwijderen is. Predator en Reaper Onder […]

Advertentie

Een virus heeft de computers besmet waarmee de drones van het Amerikaanse leger worden aangestuurd.

Het virus werd volgens het magazine Wired twee weken geleden ontdekt door een veiligheidssysteem van het Amerikaanse leger op de Creech-luchtmachtbasis in Nevada. Het zou gaan om een hardnekkige keylogger die zeer moeilijk te verwijderen is.

Predator en Reaper
Onder meer vanuit Nevada worden de onbemande vliegtuigen van het type Predator en Reaper bestuurd tijdens hun missies over oorlogsgebied. De Amerikanen gebruiken de drones voor spionagedoeleinden en om gerichte bombardementen uit te voeren.

Het virus is waarschijnlijk op de computers beland via verwisselbare media. De vluchten gaan ondanks de besmetting gewoon door. Maar het gebruik van verwisselbare media is voorlopig verboden op alle grondstations waar de drones bestuurd worden.

Volgens de bronnen van Wired richt de malware zich niet specifiek op de computers van het Amerikaanse leger. De Amerikaanse luchtmacht wil niet reageren op het bericht.