Nieuws

Samsung verwacht minder winst

De Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung stelt zijn winstverwachting voor het derde kwartaal naar beneden bij.

Oorzaak is de lage prijs van geheugenchips en de gedaalde vraag naar beeldschermen. Samsung is de grootste fabrikant van geheugenchips en televisies wereldwijd. De sterke verkoop op de smartphonemarkt compenseert de tegenvallers in de andere bedrijfstakken wel enigszins.

Toch nog 3,4 miljard dollar
In het derde kwartaal van dit jaar, dat liep van juli tot september, verwacht Samsung 14 procent minder winst te hebben gemaakt dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De operationele winst wordt geschat op 3,4 miljard dollar. Een schatting van de nettowinst wordt niet gegeven. In vergelijking met het tweede kwartaal van dit jaar werd er wel 12 procent meer winst gemaakt.

Analisten verwachten dat de inkomsten uit geheugenchips en beeldschermen in het vierde kwartaal nog zullen zakken. Vraag is ook of de telecomafdeling, die met de smartphones en tablets van de Galaxy-lijn de grootste concurrent van Apple is, haar stijgende trend kan doorzetten in het traditioneel sterke laatste kwartaal.

Van de iPhone 4S gaat minder dreiging uit dan op voorhand werd verwacht, vertelt een analist aan persbureau Reuters. Volgende week stelt Samsung zijn nieuwe vlaggenschip voor, de Galaxy Nexus. Dat is de eerste smartphone die met Android 4.0 Ice Cream Sandwich zal geleverd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business