Sommige evoluties zijn niet te stoppen. De trend van BYOD of Bring Your Own Device, bijvoorbeeld. Steeds vaker brengen medewerkers hun eigen toestellen mee naar het werk. Welke rol kan de reseller in dat verhaal spelen? “Het is een trend die duidelijk uitgaat van de eindgebruiker”, stelt Pieter D’haens, Solution Development Manager bij Azlan. “We […]

Advertentie

Sommige evoluties zijn niet te stoppen. De trend van BYOD of Bring Your Own Device, bijvoorbeeld. Steeds vaker brengen medewerkers hun eigen toestellen mee naar het werk. Welke rol kan de reseller in dat verhaal spelen?

“Het is een trend die duidelijk uitgaat van de eindgebruiker”, stelt Pieter D’haens, Solution Development Manager bij Azlan. “We kennen de voorbeelden intussen allemaal: de manager die met een iPad op kantoor verschijnt, de medewerkers die hun eigen smartphone of laptop meebrengen.”

Bedrijven die BYOD op een goede manier aanpakken, kunnen er heel wat kostenefficiëntie uit halen. Lees: wanneer het aangeboden budget de medewerker niet toelaat het toestel van zijn dromen aan te schaffen, dan is de kans groot dat hij een stuk uit eigen zak bijpast. Een open BYOD-beleid kan een bedrijf ook helpen om medewerkers van Generation Y aan te trekken.

Adviseur
Voor de IT-manager is het vaak niet zo makkelijk om al die verschillende devices te gaan beheren. Daar schuilt net de opportuniteit voor de reseller. Pieter D’haens: “De reseller moet zich rond BYOD als een echte businessadviseur opstellen, zodat de klant optimaal rendement krijgt van zijn IT-investering.” De reseller moet trachten de behoefte van de IT-manager zo efficiënt mogelijk in te vullen.

Azlan speelt daar op in door de reseller een raamwerk aan te bieden waarmee die zijn klanten rond BYOD kan ondersteunen op alle mogelijke vlakken: infrastructuur, virtualisatie, netwerk, security, enzovoort. Pieter D’haens: “We brengen het hele verhaal. We richten ons in de eerste plaats op het middensegment: bedrijven met 25 tot 150 gebruikers. Eigenlijk is het eenvoudig. Door zijn tablet mee te brengen naar het werk daagt de eindgebruiker de IT-omgeving van zijn werkgever uit. Wij reiken de reseller een passende reactie aan.”


 

Advertentie