Nieuws

iPhone krijgt eindelijk micro-USB

Apple brengt eindelijk een adapter uit om de iPhone aan te sluiten op een standaard gsm-oplader.

De micro-USB-adapter werd tegelijk met de iPhone 4S op de Britse website van Apple gezet. Op de Belgische en Nederlandse website is de adapter nog niet te vinden. Vermoedelijk is dit omdat alle nieuwe producten nog vertaald moeten worden.

De adapter is, net zoals de smartphone, vanaf 14 oktober verkrijgbaar, maar hij wordt niet gratis meegeleverd bij nieuwe toestellen. Op de Britse webshop van Apple betaal je acht pond, iets meer dan negen euro.

Over de universele gsm-oplader wordt al jaren gediscussieerd. De laatste vier jaar zijn de gesprekken in een stroomversnelling geraakt. Sindsdien ondersteunt een aantal grote merken het formaat, waaronder Nokia, Samsung, Motorola, LG en Sony-Ericsson. In oktober 2009 legde de International Telecommunications Union uiteindelijk een standaard vast voor opladers, en ook Europa gaf eind 2010 zijn goedkeuring.

Apple heeft toen laten weten dat het in Europa de universele oplader zou gebruiken. Al heeft het daarbij niet gezegd dat het een micro-USB-aansluiting zou aanbrengen op zijn iPhones. Wat overigens niet verplicht was. Het bedrijf lost dit nu zo op met een kleine adapter die de langwerpige aansluiting laat overgaan in de kleine standaard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business