De indieningstermijn van de elektronische aangiften in de vennootschapsbelasting is verlengd tot 7 november middernacht. Het systeem had de voorbije weken met vertraging af te rekenen. Dat meldt de FOD Financiën. De termijn verstreek aanvankelijk op 13 oktober 2011. Door het toegenomen aantal aangiften dat Biztax afhandelt, samen met de aangiften in de personenbelasting die […]

Advertentie

De indieningstermijn van de elektronische aangiften in de vennootschapsbelasting is verlengd tot 7 november middernacht. Het systeem had de voorbije weken met vertraging af te rekenen.

Dat meldt de FOD Financiën. De termijn verstreek aanvankelijk op 13 oktober 2011. Door het toegenomen aantal aangiften dat Biztax afhandelt, samen met de aangiften in de personenbelasting die via Tax-on-web worden ingediend, kon enige traagheid worden vastgesteld, aldus Financiën in een persbericht.

Dit jaar hebben al 113.289 vennootschappen geopteerd voor Biztax. In 2005 waren ze slechts met 14.060 om de elektronische toepassing te gebruiken.

Om de belastingplichtigen de kans te geven hun aangifte tijdig in te dienen, wordt de indieningstermijn van die aangiften verlengd. Financiën wijst erop dat dit een week langer is dan de termijn waar mandatarissen van genieten voor de indiening van de aangiften in de personenbelasting van hun klanten.

Advertentie