Nieuws

Belg laat autootjes op iPad racen

Disney heeft speciale speelgoedautootjes ontwikkeld om computerspelletjes te spelen op de iPad. De Belgische computerspecialist Bart Decrem is een van de drijvende krachten achter het hoogstandje.

Stel je een kind voor dat met een speelgoedauto over een tapijt met een stratenplan rijdt. Vervang die vloerbedekking door het scherm van een iPad. Dan kan het jongetje rondrijden in de virtuele wereld van de animatiefilm Cars. Rustig flaneren door het landschap van Radiator Springs, racen tegen tegenstanders op vijf circuits of missies volbrengen om wieldoppen te verdienen. Veel spannender, toch?

Sensoren
Disney Mobile, met aan het hoofd van de organisatie de Belg Bart Decrem, maakte speelgoedauto"s die er uitzien als de figuurtjes uit Cars. De autootjes zijn voorzien van sensoren, zodat de miniwagens herkend worden door het spelletje op de iPad.

[related_article id=”158256″]

"De volgende generatie zal de iPad beschouwen als hét middel om verhalen te vertellen", gelooft Decrem. "Daarom brengen we Disney-personages tot leven op een manier die voorheen niet voor mogelijk werd gehouden."

Tapulous
Het digitale tapijt voor speelgoedauto"s is een nieuw succes voor Bart Decrem. De jonge veertiger groeide op in Schepdaal. Na zijn studie verhuisde hij naar Amerika. Bij zijn omzwervingen kwam hij in contact met Steve Jobs van Apple. In 2008 stichtte Decrem het bedrijf Tapulous, dat computerspelletjes maakt voor de iPhone. Geen jaar later verkocht de Belg Tapulous aan Disney. Vandaag is hij general manager bij de mobiele tak van de entertainmentgroep.

Wanneer het spelletje naar België komt, is nog niet bekend. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business