Naarmate de vraag naar cloudoplossingen toeneemt, groeit ook het belang van een makkelijk schaalbaar netwerk. Brocade biedt daarbij meer flexibiliteit via een infrastructuurabonnement. Het is niet alleen de cloud die de vraag naar connectiviteit de hoogte in jaagt. Ook door de doorbraak van smartphone en tablet kunnen we niet meer om het belang van het […]

Advertentie

Naarmate de vraag naar cloudoplossingen toeneemt, groeit ook het belang van een makkelijk schaalbaar netwerk. Brocade biedt daarbij meer flexibiliteit via een infrastructuurabonnement.

Het is niet alleen de cloud die de vraag naar connectiviteit de hoogte in jaagt. Ook door de doorbraak van smartphone en tablet kunnen we niet meer om het belang van het netwerk heen. “Voor bedrijven blijkt het echter heel moeilijk om de benodigde netwerkcapaciteit in te schatten”, zegt Steven De Ruyver, de Belgische country manager van Brocade.

“Een onderneming bouwde haar netwerk traditioneel in functie van de verwachte piekbelasting. Vandaag is dat niet langer haalbaar. De hoogte van de pieken is nauwelijks voorspelbaar. Wie dan op zeker wil spelen, kijkt tegen een enorme investering aan.” Het cloudmodel biedt in dat verband veel meer flexibiliteit: niet alleen om snel te schalen bij piekmomenten, maar ook om de infrastructuur in te krimpen wanneer dat nodig zou blijken.

Abonnement
Brocade verandert daarom de manier waarop het bedrijf netwerken aanbiedt. “We hebben een abonnementformule uitgewerkt. Vergelijk het met hoe we elektriciteit gebruiken. De leverancier zorgt voor het aanbod en de klant betaalt in functie van zijn verbruik.” Brocade start een proeftraject met het nieuwe model in enkele landen. België is daar voorlopig niet bij.

“In België blijven we voor honderd procent met het kanaal werken”, verzekert Steven De Ruyver. “We willen de reseller dan ook graag betrekken in deze nieuwe benadering. Wat ons betreft, gaat het om een nieuw stuk gereedschap in de koffer van de reseller – een stuk gereedschap waarmee de reseller de klant de best passende infrastructuuroplossing kan bieden.”

 


 

Advertentie