Nieuws

Van megabyte naar petabyte

Vandaag de dag beleven we een ware explosie aan data. Niet alleen de hoeveelheid data neemt exponentieel toe, data komen ook van een steeds toenemend aantal bronnen, zoals mobiele toestellen, transactionele systemen, streaming media, sociale netwerken en digitale sensoren. Die explosieve groei zorgt ervoor dat bedrijven niet langer mega- of gigabytes aan data moeten opslaan, maar geconfronteerd worden met tera- of zelfs petabytes.

Bedrijven die niet voorbereid zijn op die groei worden geconfronteerd met problemen die een impact hebben op hun business. Denk bijvoorbeeld maar aan performantieproblemen, waardoor systemen trager gaan reageren of men zelfs te maken krijgt met downtime. Of een toename van de complexiteit van databases, waardoor het moeilijker wordt om snel eventuele problemen op te sporen.

Dit alles legt een grote druk op het IT-departement, want het bedrijf verwacht, ongeacht de hoeveelheid data, steeds meer flexibiliteit, beschikbaarheid, performantie en transparantie binnen de infrastructuur, en dit op de meest kostenefficiënte manier.

Enerzijds zijn er dus meer gegevens te beheren, steeds vaker van verschillende bronnen, en anderzijds verwacht men dat het beheer eenvoudiger en de beschikbaarheid beter wordt. Twee tegengestelde trends die IT-leveranciers met elkaar moeten verzoenen om ervoor te zorgen dat klanten niet verdrinken in een wildgroei van data.

Op welke fundamenten moeten leveranciers bouwen om de data-explosie beheer(s)baar te houden?

Open standaarden. Ik kan het belang van open standaarden niet genoeg benadrukken. Oplossingen die gebouwd zijn op basis van open standaarden kunnen binnen het datacenter gebruikt worden als individuele componenten of als een geoptimaliseerd en geïntegreerd geheel. Een architectuur gebaseerd op open standaarden stelt bedrijven in staat om nieuwe technologieën makkelijker in te passen en de bestaande functionaliteit te behouden. Zo kan het datacenter geleidelijk evolueren, zonder paleisrevolutie.  

Oplossingen die ontworpen zijn om samen te werken. Kijk naar het totale plaatje: beperk je niet tot de database, maar bekijk de volledige infrastructuur, de servers, de storage, de netwerktechnologie. Alle componenten moeten in staat zijn om de explosieve groei aan data te verwerken. Oplossingen die ontworpen, geoptimaliseerd en getest zijn om samen te werken, bieden de mogelijkheid om een hogere performantie en een betere toegang tot data te realiseren aan een lagere TCO.

R&D en innovatie. De noden van bedrijven veranderen voortdurend. De oplossingen die hen door IT-vendors worden voorgesteld moeten dus in een nog hoger tempo evolueren. Leveranciers moeten dus voortdurend innoveren en met oplossingen komen die een antwoord bieden op de voortdurende veranderende vraag.

Best practices. Ten slotte, moeten bedrijven best practices volgen. Denk daarbij aan eenvoudiger databeheer, snelle en regelmatige tests, automatisering van taken, proactieve diagnostics, efficiënte patching, enzovoort. IT-oplossingen moeten deze processen ondersteunen en vergemakkelijken.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business