Google Drive, de online-opslagplaats van Google, lijkt er na jaren speculatie toch aan te komen. Het nieuws wordt nog niet bevestigd door Google zelf, maar de website Techcrunch ontdekte vrij duidelijke aanwijzingen dat Google zijn webdiensten klaarstoomt voor de zogenaamde GDrive. Google Docs hernoemd Een maand geleden merkte de site aanpassingen in de code van […]

Advertentie

Google Drive, de online-opslagplaats van Google, lijkt er na jaren speculatie toch aan te komen.

Het nieuws wordt nog niet bevestigd door Google zelf, maar de website Techcrunch ontdekte vrij duidelijke aanwijzingen dat Google zijn webdiensten klaarstoomt voor de zogenaamde GDrive.

Google Docs hernoemd
Een maand geleden merkte de site aanpassingen in de code van Chromium, de openbronbrowser achter Chrome. Een week later kreeg de site een tip dat er binnen Google Docs soms naar Google Drive wordt verwezen.

Een derde duidelijke hint kreeg de site tijdens een presentatie op een door Google gesponsord evenement. Op de foto zie je een iets andere versie van Google Docs met duidelijke labels naar ‘Drive’ en ‘My Google Drive’. Alles wijst erop dat Google Docs zal worden hernoemd en hervormd naar een webdienst waar je behalve documenten ook andere bestanden kunt uploaden en bewaren.

Volgens Techcrunch krijgt de dienst ook synchronisatiesoftware, waardoor bestanden zowel online als op elk toestel met de software erop geïnstalleerd beschikbaar zijn. Momenteel biedt Dropbox al zo’n dienst aan.

Vandaag al mogelijk
Eigenlijk kun je nu al bestanden uploaden naar Google Docs, maar die functie wordt te vaak over het hoofd gezien. Linksboven op docs.google.com kun je kiezen voor ‘upload’, waarna je mappen of bestanden kunt uploaden.

Daarbij krijg je één gigabyte opslag gratis, bruikbaar voor Gmail, Picasa, en Docs, al zijn er betaalde uitbreidingen van 20 GB tot 1 TB. Of dat gratis volume wordt opgetrokken zodra Google Drive wordt gelanceerd, is niet bekend.

Advertentie