[download_file] Websites met minder goede bedoelingen zijn legio. Je moet dus goed zijn uitgerust om tegen dergelijke bedreigingen weerwerk te bieden. Naast je antivirus- en antimalwaretool kun je nog een specifieke bescherming tegen phishingsites en andere foute websites gebruiken. G Data CloudSecurity is precies zo"n tool. Het programma is eigenlijk een plug-in die zich naadloos […]

Advertentie

[download_file] Websites met minder goede bedoelingen zijn legio. Je moet dus goed zijn uitgerust om tegen dergelijke bedreigingen weerwerk te bieden. Naast je antivirus- en antimalwaretool kun je nog een specifieke bescherming tegen phishingsites en andere foute websites gebruiken. G Data CloudSecurity is precies zo"n tool.

Het programma is eigenlijk een plug-in die zich naadloos integreert in zowel Firefox als Internet Explorer en automatisch de toegang blokkeert tot sites die het gevaarlijk acht. Die controle gebeurt aan de hand van een database in de cloud en er treedt zo goed als geen vertraging op. Vanuit de G Data-toolbar in je browser kan je op elk moment testen of de tool functioneel is (via de optie Test protection).
Duikt inderdaad zo’n waarschuwing op, dan krijg je de gelegenheid alsnog de gewraakte site te bezoeken – weliswaar op eigen risico.
Goed om te weten: G Data CloudSecurity hoort compatibel te zijn met elk al geïnstalleerd antivirus- of antimalwarepakket.
Advertentie