Microsoft-oprichter Bill Gates is volgens het tijdschrift Forbes nog steeds de rijkste Amerikaan. Mark Zuckerberg nadert met rasse schreden. Forbes heeft vandaag zijn jaarlijkse ranglijst van 400 rijkste Amerikanen bekendgemaakt. De gemiddelde welstand van de miljardairs in de Forbes 400 steeg afgelopen jaar met twaalf procent tot een gemiddeld niveau van 3,8 miljard dollar. Bill […]

Advertentie

Microsoft-oprichter Bill Gates is volgens het tijdschrift Forbes nog steeds de rijkste Amerikaan. Mark Zuckerberg nadert met rasse schreden.

Forbes heeft vandaag zijn jaarlijkse ranglijst van 400 rijkste Amerikanen bekendgemaakt. De gemiddelde welstand van de miljardairs in de Forbes 400 steeg afgelopen jaar met twaalf procent tot een gemiddeld niveau van 3,8 miljard dollar. Bill Gates voert voor het achttiende jaar op rij de ranglijst aan.

Niet alle superrijken boeren even goed. De legendarische investeerder Warren Buffett blijft tweede, maar zijn nettowaarde kende de zwaarste daling (6 miljard dollar) tot 39 miljard dollar. Gates maakte een karpersprong van 54 miljard naar 59 miljard dollar.

Larry Ellison, de stichter van computerbedrijf Oracle, vervolledigt de top drie. Larry Ellison dikte zijn vermogen met 6 miljard dollar aan en is 33 miljard dollar waard.

Facebookstichter Mark Zuckerberg (27) is de grootste stijger op de lijst. Zijn fortuin steeg van 10,6 miljard dollar naar 17,5 miljard dollar. Daarmee is hij veertiende, één rang beter dan de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, die beiden 16,7 miljard dollar waard zijn.

Advertentie