Microsoft-topman Steve Ballmer zegt dat de volgende versie van de kantoorsoftwaresuite Office mogelijk de Metro-interface van Windows 8 krijgt. “We onderzoeken hoe het zou zijn om de Metro-interface op Office toe te passen en werken er hard aan”, antwoordde Ballmer vorige week op de vraag of de volgende versie van Office de op touchscreens gerichte […]

Advertentie

Microsoft-topman Steve Ballmer zegt dat de volgende versie van de kantoorsoftwaresuite Office mogelijk de Metro-interface van Windows 8 krijgt.

“We onderzoeken hoe het zou zijn om de Metro-interface op Office toe te passen en werken er hard aan”, antwoordde Ballmer vorige week op de vraag of de volgende versie van Office de op touchscreens gerichte Metro-interface zal krijgen. Dat meldt Computerworld.

Metro is de naam van de vernieuwde grafische interface van Windows 8. Die is gebaseerd op het tegels-concept van Windows Phone 7 en moet de gebruikservaring van Microsofts besturingssysteem op apparaten met een aanraakgevoelig scherm verbeteren.

Wat met de ribbon?
Bij de vorige grote facelift van het kantoorpakket, die te beurt viel aan Office 2007, werd het zogenaamde functielint (de ribbon) geïntroduceerd. Deze contextgevoelige werkbalk geeft verschillende opties weer, afhankelijk van waar de gebruiker op dat moment mee bezig is.

Aanvankelijk had de nieuwe gebruikersinterface veel tegenstanders, maar het protest verstomde geleidelijk aan en Microsoft paste de ribbon-interface verder toe in Office 2010 en Windows 7. Ook in het Windows 8-onderdeel Windows Explorer vind je het functielint terug.

Waarschijnlijk zal de inmiddels klassieke ribbon-look behouden blijven en komt er daarnaast een Metro-versie van de nieuwe Office. Microsoft werkt aan een versie van Windows 8 voor de in tablets vaak gebruikte ARM-processors. Die zal geen applicaties ondersteunen die ontwikkeld zijn voor x86-CPU’s. En dus moet er een ARM-versie van Office komen die ook beter met touchscreens overweg kan.