Nieuws

Google bood 33% te veel voor Motorola

Er zijn nieuwe details opgedoken die meer licht werpen op de overname van de mobiele tak van Motorola door Google.

Volgens een document dat de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission gisteren vrijgaf, bood Google op 1 augustus aanvankelijk 30 dollar per aandeel. Op 9 augustus vehoogde het dat bod naar 37 dollar per aandeel, nadata Motorola’s adviseurs 43,50 dollar per aandeel hadden gevraagd.

Google verhoogde dezelfde dag nogmaals zijn bod naar 40 dollar per aandeel, ook al nam Motorola geen bod van andere bedrijven aan. Een publieke veiling zou de verkoop in gevaar brengen, aldus Motorola.

[related_article id=”158901″]

De verhoging van 33% zorgde voor een slordige 3 miljard dollar in de pot, waardoor het prijskaartje van de overname 12,5 miljard dollar bedroeg.

Patentgeschillen
Een woordvoerder van de zoekgigant weigerde te reageren op de onderhandelingen, al wekt het agressieve bieden het vermoeden dat Google de overname koste wat het kost wilde laten doorgaan. De documenten verraden ook dat patentgerelateerde zaken een belangrijk deel uitmaakten van de discussies tussen Googles vicepresident Andy Rubin en Motorola Mobility-CEO Sanjay Jha in juli.

Volgens The Wall Street Journal overtuigden de gesprekken Jha ervan dat zijn bedrijf beter af zou zijn onder Googles vleugels. Vooral omdat Motorola zich zorgen maakte dat het opgeslokt zou worden door de stormige zee van patengeschillen – iets wat de CEO amper vier dagen voor de overname toegaf.

Wie zich wil verdiepen in de documenten van de Securities and Exchange Commission, kan dat hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business