Heb je dit jaar ook last van de vakantieblues: het gevoel dat je na je vakantie kunt hebben wanneer je opnieuw aan de slag moet? Een gevoel van weerstand en tegenzin wanneer de eerste werkdag zich opnieuw aandient en een gevoel van heimwee naar de ontspannen periode die zomervakantie heet? Of is het gewoon ‘vakantie’, […]

Advertentie

Heb je dit jaar ook last van de vakantieblues: het gevoel dat je na je vakantie kunt hebben wanneer je opnieuw aan de slag moet? Een gevoel van weerstand en tegenzin wanneer de eerste werkdag zich opnieuw aandient en een gevoel van heimwee naar de ontspannen periode die zomervakantie heet? Of is het gewoon ‘vakantie’, want van een echte zomer kunnen we in België niet spreken. Net als alle andere jaren is het echter onvermijdelijk dat – ondanks alle goede voornemens om rustig te beginnen, niet in je oude ritme te vallen en minder overuren te maken – de batterijen alweer snel aan opladen toe zijn.

Een goede remedie om geleidelijk aan uit de vakantiestand weer in de werkstand te geraken, is mobiel werken of telewerken. Met de geschikte tools, geavanceerde technologie en de juiste ingesteldheid beleven mobiele werknemers immers de in-office-ervaring altijd en overal.

De mobiele revolutie heeft – naast de verhoogde productiviteit en verminderde verplaatsingskosten – als voordeel dat je zelf over de vrijheid beschikt om te beslissen waar en wanneer je werkt. En dit hoeft zeker niet gepaard te gaan met torenhoge mobiele kosten, maar kan al via je standaard ‘huis-tuin-en-keuken’ ADSL-verbinding thuis.

In de geïntegreerde wereld van vandaag ben je al een heel eind met een goede IP-telefoon op kantoor, een smartphone en de nodige software. Een van de voordelen hiervan is bijvoorbeeld dat je heel gemakkelijk kan switchen tussen een vast en een mobiel toestel. Heb je eerst de tijd genomen om de kinderen naar school te brengen en ben je – wanneer je op kantoor komt – met jouw mobiele toestel in gesprek met een klant? Dan kan je met slechts één druk op de knop het gesprek naadloos laten overgaan naar een gesprek op het vaste toestel. Hetzelfde geldt uiteraard in de andere richting, waardoor je niet meer op kantoor hoeft te blijven alleen maar omdat je aan de lijn hangt.

Daarnaast kan je met deze opzet zelf bepalen in welke mate je bereikbaar bent en op welk toestel de telefoontjes moeten toekomen. Het voordeel is dat je dat perfect onder steeds hetzelfde zakelijke nummer kan doen. Dankzij dit one number-concept ziet de klant of partner niet dat je eigenlijk vanuit de auto of zelfs via jouw analoge toestel thuis belt. Tegelijkertijd zien jouw collega’s via de presence-informatie op hun telefoon of pc wanneer jij al dan niet beschikbaar bent.

Tenslotte heeft een voiptelefoontoestel als voordeel dat je het heel gemakkelijk kan meenemen naar huis. De buitenwereld ziet nog steeds hetzelfde nummer en jij geniet niet alleen van goedkoop bellen en van alle andere features zoals chatten, videoconferencing, … maar vooral van professioneel en efficiënt werken volgens jouw eigen ritme (of dat van jouw kinderen).

Misschien dat je dan toch jouw goede voornemens, gemaakt tijdens de voorbije vakantie, gerealiseerd kan krijgen?

Jozef Van Royen is Sales Executive en Channel Manager bij Mitel voor België en Luxemburg. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van verkoopsactiviteiten en ondersteuning van de partners in de Belux regio. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in telecom- en channelmanagement en werkte voordien ondermeer voor Nortel.