Nieuws

Alle geruchten over de iPhone 5

Er zijn al lang geruchten over de iPhone 5, maar de laatste tijd gonst het weer wat harder dan normaal. Er wordt gespeculeerd over een naderende lancering.

Het zijn onze collega’s van CNet in het Verenigd Koninkrijk die met de spectaculairste onthulling komen. Een anonieme tipgever met een telefoonwinkel weet een hele hoop details te vertellen over de iPhone 5, opgetekend in een werknemerstraining.

Hij of zij vertelt dat de iPhone 5 een scherm van 4 inch heeft en een dualcoreprocessor van 1,5 GHz. De tipgever zegt ook dat er de komende weken een mededeling komt en dat de voorraden pas eind 2011, begin 2012 gevuld zullen raken. Toch heeft CNet ernstige reserves bij deze anonieme informatie. Het zou even goed om de verhalen van een fantast kunnen gaan.

Appletraining
Er zijn ook wel geruchten dat de werknemers van de Apple Store zelf een opleiding volgen voor iOS 5 en iCloud. iOS 5 is de volgende update aan Apples mobiele besturingssysteem en iCloud is een back-updienst die verwacht wordt bij de volgende nieuwe mobiele telefoon van Apple.

Normaal gezien krijgen werknemers van de Apple Store een opleiding twee weken voordat het product ook echt verkocht wordt. Als deze opleiding dat stramien volgt, mogen we nieuws verwachten rond eind september.

Toch later?
De datum van eind september wordt weer meteen tegengesproken door andere geruchten die stellen dat de iPhone 5 er pas in oktober of nog later komt. Die data komen uit een gelekt document van de grote Amerikaanse elektronicaketen Best Buy. Het document is gelabeld ‘promotional activity’ en heeft als onderkop ‘week 9/4’, 4 september volgens de Amerikaanse datumnotatie. Het vermeldt ook expliciet de iPhone 5.

En dan heb je nog een ander lek, dat melding maakt van een ‘Apple-installatie’ die in een filiaal van Best Buy wordt geïnstalleerd op 21 oktober. Tijd van afspraak is voor de openingsuren.

Verwachte technologie
Alsof de geruchten over de lanceerdatum nog niet genoeg zijn, doen experts ook een gooi naar de snufjes die de iPhone 5 aan boord zou hebben. De verwachtingen: een Apple A5-processor, een 3G-chip van Qualcomm en een camera met hogere resolutie dan zijn voorgangers.

De A5-chip zit nu al in de iPad 2, en daarom verwachten waarnemers dat hij ook zal opduiken in de volgende iPhone. De chip is beter dan de A4 omdat hij twee processorkernen heeft en snellere grafische circuits.

Volgens de geruchten levert Omnivision de CMOS-camerasensor van 8 megapixels. Dat zou een verbetering zijn tegenover de chip met 5 megapixels in de huidige generatie iPhones. Ook Sony zou CMOS-sensors leveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business