Nieuws

Rechter vindt boete voor SAP veel te hoog

De schadevergoeding van 1,3 miljard dollar die SAP aan Oracle moet betalen voor diefstal van gegevens is niet te rechtvaardigen. Oracle zal het moeten doen met een veel kleiner bedrag.

Eind vorig jaar viel de uitspraak in een aanslepende zaak rond gegevensdiefstal door SAP-afdeling Tomorrownow. SAP gaf de diefstal toe en werd door de jury veroordeeld tot een forse schadevergoeding.

SAP vond dat bedrag nogal aan de hoge kant, maar Oracle was nog niet tevreden en eiste ook nog eens de misgelopen interesten op dat bedrag, wat de totale schuld op 1,42 miljard dollar bracht. Een Amerikaanse rechter heeft de zaak nog eens opnieuw bekeken en oordeelt dat die schadevergoeding niet in verhouding staat tot de werkelijk geleden schade.

272 miljoen
De rechter blijft wel achter Oracle staan en vindt dat het bedrijf inderdaad schade heeft geleden door de diefstal die SAP pleegde. Maar hij stelt de schadevergoeding wel vast op 272 miljoen dollar. Dat is nog een grote brok geld, maar het verschil met de eerst toegekende schadevergoeding is wel enorm.

Oracle houdt nu twee opties over. Het kan gewoon de 272 miljoen dollar aanvaarden en deze rechtszaak achter zich laten. Maar het kan ook gewoon een nieuwe zaak aanspannen. Oracle heeft nog geen signalen gegeven waaruit we kunnen afleiden wat het gaat doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business