De slag om de ultrabooks is definitief van start gegaan. Acer speelt met de Aspire S3 sterk op de opstartsnelheid en de koele behuizing dankzij een specifieke airflow onder het toetsenbord. De Acer Aspire S3 ziet er, net als alle ultrabooks, ontzettend mooi uit. Slank design, strak, met een maximale dikte van amper 17 millimeter. […]

Advertentie

De slag om de ultrabooks is definitief van start gegaan. Acer speelt met de Aspire S3 sterk op de opstartsnelheid en de koele behuizing dankzij een specifieke airflow onder het toetsenbord.

De Acer Aspire S3 ziet er, net als alle ultrabooks, ontzettend mooi uit. Slank design, strak, met een maximale dikte van amper 17 millimeter. Om de ultrabook de nodige stevigheid mee te geven, maakt Acer gebruik van een aluminium-magnesium legering. Die dient trouwens ook voor het actief koelen van de ultrabook. Om te voorkomen dat je schoot binnen een mum van tijd heet wordt, is er een specifieke airflow die onder het toetsenbord loopt zodat niet alleen de onderkant fris blijft, maar ook de zone onder de polsen.

Keuze uit processors
De S3 zou de eerste ultrabook worden met een Intel Core i7 ULV-processor. Je hebt bovendien een ruime keuze uit processors, waaronder verschillende Intel Core i3- en i5-varianten. Naast de processorkeuze kun je kiezen tussen een SSD en een klassieke harde schijf. De SSD-keuze loopt op tot 240 GB, waar de klassieke harde schijf tot 500 GB opslagcapaciteit gaat. Belangrijke kanttekening: een batterijduur van zeven uur is mogelijk met een SSD, met een klassieke harde schijf haal je iets meer dan zes uur.

Twee sleutelwoorden omsingelen de Aspire S3: Instant-on en Instant-connect. Instant-on moet ervoor zorgen dat de computer in minder dan 1,5 seconde actief is uit stand-by. Instant-connect garandeert dan weer dat je in minder dan 2,5 seconden met het internet bent verbonden. Kort samengevat, in vier seconden is je ultrabook uit stand-by, helemaal klaar om te surfen. Ook als je de klassieke harde schijf kiest, haalt de Aspire S3 die prestaties dankzij een geïntegreerde kleine SSD van een onbekende capaciteit.

Achteraan vinden we twee USB-aansluitingen en een HDMI-uitgang. Aan de zijkanten vinden we een kaartlezer en een hoofdtelefoonaansluiting. Hij weegt amper 1,4 kg en ondersteunt de laatste nieuwe bluetooth 4.0-standaard.

De Aspire S3 pronkt met een Dolby Home Theater v4-label. Nu nog maar afwachten of we bioscoopgeluid kunnen krijgen uit deze kleine ultrabook. Hij wordt eind september verwacht voor een basisprijs van 799 euro. Het topmodel met een 240 GB-SSD en een Core i7 zou voor 1.199 euro over de toonbank gaan.