Nieuws

Prijs RAM-geheugen staat op instorten

Door een dramatisch overschot aan RAM-geheugen staan de prijzen op instorten. Dat voorspelt het marktanalysebureau IHS iSuppli.

RAM van het type Double Data Rate 3 (DDR) van twee gigabit zal dan nog 1,60 dollar gaan kosten. In het begin van het jaar was de prijs nog 2,10 dollar. Een jaar geleden was het 4,70 dollar.

Als de prijsval zich voordoet zoals voorspeld, is het de grootste daling van dit jaar. Het tweede kwartaal was vrij solide met maar een prijsdaling van vijf procent.

[related_article id=”152275″]

De prijsdaling die er in het vierde kwartaal aankomt, is de ergste. RAM zal dan nog 1,25 dollar kosten, een prijs die voor de fabrikanten schrikbarend dicht bij de productiekosten komt.

Onverwacht voordeel
De prijsdaling heeft een onverwacht voordeel. Omdat het sop de kool niet meer waard is bij RAM van het type DDR3, gaan producenten zich toeleggen op andere soorten geheugen, zoals nand en flash. Daar valt dan nog wel geld aan te verdienen.

Als er meer nand wordt gemaakt, zal die prijs allicht ook dalen. En dat is dan weer goed nieuws voor makers van smartphones en tabletcomputers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business