Nieuws

Zo ziet de nieuwe Windows Explorer eruit

Microsoft hertekent grondig hoe je bestanden zal beheren in Windows 8. Het baseerde zich op onderzoek dat uitzocht hoe mensen Explorer echt gebruiken.

Microsoft ontdekte dat de tien populairste commando’s in Explorer goed zijn voor zo’n 81,8 procent van alle commando’s die ingegeven worden. Vooral plakken, eigenschappen tonen, kopiëren en verwijderen zijn populair. In totaal biedt Explorer zo’n tweehonderd mogelijke commando’s aan. Dat schrijft director of program management bij Microsoft Alex Simons op de blog over Windows 8.

De lijst meestgebruikte commando's in Internet Explorer

Het onderzoek leert ook dat de commando’s vooral via het rechterklikmenu ingegeven worden, in 54,5 procent van de gevallen. Commando’s via sneltoetskoppelingen zijn goed voor 32,2 procent.

[related_article id=”160534″]

Maar twee bovenaan
Van de tien populairste commando’s stonden er maar twee in de hoofdbalk van Explorer in Windows Vista en Windows 7. De commando’s in de werkbalk werden amper 10,9 procent van de tijd gebruikt.

En dus past Microsoft de commandobalk van Explorer aan in Windows 8, zodat de vaakst uitgevoerde handelingen met bestanden erin staan.

 

De Ribbon in Explorer van Windows 8

 

Met de toevoeging van een commandobalk, een ribbon in Microsoftjargon, gaat er plaats verloren voor de eigenlijke bestandenlijst zelf. Microsoft verhelpt dat euvel door de balk met bestandgegevens onderaan een stuk smaller te maken. Zo kunnen er toch meer bestanden worden weergegeven.

Ondanks de Ribbon is er toch meer plaats voor de bastandenlijst

Alex Simons postte ook een videodemonstratie van de nieuwe Windows Explorer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business