Nieuws

Nokia haalt ontwikkelaarssite offline

Een Nokia-site bestemd voor ontwikkelaars is preventief uit de lucht gehaald door het Finse bedrijf zelf. Eerder drongen hackers binnen in een database met registratiegegevens van developers. Ook werd de site onleesbaar gemaakt met een afbeelding van Homer Simpson.

Dit equivalent van virtuele graffiti was echter minder erg dan de database-inbraak, die mogelijk werd via een SQL injection-aanval. Daar kregen hackers toegang tot persoonlijke informatie van geregistreerde ontwikkelaars.

Het gaat weliswaar niet om kredietkaartinformatie, maar in de eerste plaats om mailadressen. “Voor de minder dan zeven procent die dergelijke informatie op zijn publiek profiel plaatst, gaat het ook om geboortedata, URL’s van websites en gebruikersnamen voor AIM, ICQ, MSN, Skype of Yahoo”, schrijft Nokia in een brief naar de ontwikkelaars. “We hebben geen weet van misbruik van de gestolen data”, benadrukt het bedrijf nog.

Omdat de aanval een grotere impact had dan eerst gedacht, neemt Nokia de site nu tijdelijk offline, staat er nog in de mail.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business