De 19-jarige hacker achter de jailbreakwebsite JailbreakMe.com krijgt een stageplaats bij Apple. De hacker comex, door Forbes ontmaskerd als de 19-jarige Nicholas Allegra, verspreidde het nieuws zelf via zijn Twitter-account. Welke functie hij bij Apple krijgt en hoelang hij er aan de slag gaat is niet bekend, maar het is waarschijnlijk dat hij bij het […]

De 19-jarige hacker achter de jailbreakwebsite JailbreakMe.com krijgt een stageplaats bij Apple.

De hacker comex, door Forbes ontmaskerd als de 19-jarige Nicholas Allegra, verspreidde het nieuws zelf via zijn Twitter-account. Welke functie hij bij Apple krijgt en hoelang hij er aan de slag gaat is niet bekend, maar het is waarschijnlijk dat hij bij het beveiligingsteam terechtkomt.

JailbreakMe
Dankzij de website van comex is het jailbreaken van iOS-toestellen een fluitje van een cent. Het volstaat om met een iPad, iPod Touch of iPhone met een ondersteunde versie van het besturingssysteem naar JailbreakMe.com te surfen om de beveiliging te omzeilen.

Eerder dit jaar nam Apple al een andere jailbreak-ontwikkelaar onder de arm. Peter Hajas, de maker van de push-meldingsoftware MobileNotifier voor jailbroken apparaten, ging deze zomer als stagiair aan de slag in Cupertino. Dat meldt MacRumors.