R [download_file] okario Bandwidth Monitor vertelt je precies hoeveel bits er op elk moment door je netwerkadapter gaan. En het houdt daar bovendien een historiek van bij. Handig voor wie wil weten hoeveel bits hij op een bepaald moment verstookt heeft. Meteen na de installatie geef je eerst aan van welke netwerkadapter Bandwith Monitor het […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!R [download_file] okario Bandwidth Monitor vertelt je precies hoeveel bits er op elk moment door je netwerkadapter gaan. En het houdt daar bovendien een historiek van bij. Handig voor wie wil weten hoeveel bits hij op een bepaald moment verstookt heeft.

Meteen na de installatie geef je eerst aan van welke netwerkadapter Bandwith Monitor het verkeer moet loggen. Standaard krijg je dan een klein venstertje te zien met grafieken die in realtime aangeven hoeveel binnenkomende en uitgaande data die netwerkadapter passeren.
Vanuit het systeemgebied van de Windows-taakbalk kan je via de Logs-optie echter ook een historiek opvragen. Hier lees je dan in chronologische volgorde de hoeveelheid gedownloade en geüploade data af.
Ten slotte kan je ook nog een paar instellingen wijzigen. Zo kan je ervoor zorgen dat de tool automatisch door alle actieve netwerkadapters fietst en dat het programma automatisch mee met Windows opstart. Ook de periode gedurende welke je de realtime grafieken te zien krijgt, is instelbaar.
Er bestaat tevens een commerciële variant van deze tool met enkele extra mogelijkheden, zoals (instelbare) notificaties.