Nieuws

Microsoft ziet Linux niet langer als bedreiging

De grote bedreigingen voor Microsoft komen van Apple en Google. Linux, dat ook altijd in het lijstje stond, is volgens het softwarebedrijf niet langer een grote concurrent.

Dat blijkt uit de nieuwste editie van het jaarlijkse verslag dat Microsoft indient bij de Amerikaanse waakhond SEC. In dat verslag geeft Microsoft, net zoals alle beursgenoteerde bedrijven in de VS, tekst en uitleg over de (verwachte) financiële prestaties.

Onder de hoofding Competition verscheen daar in de afgelopen jaren: “Het Windows-besturingssysteem wordt geconfronteerd met concurrentie van verschillende commerciële softwareproducten, inclusief van Apple en Google, en van het besturingssysteem Linux. Partners als HP werken actief rond het Linux-besturingssysteem.”

[related_article id=”158256″]

Dit jaar is de tekst aangepast. Het gedeelte over Linux is verdwenen, wat betekent dat Microsoft Linux niet langer als bedreiging ziet voor de hegemonie van Windows. Althans op de desktop, want bij het gedeelte over serverproducten staat Linux wél nog als voorname concurrent.

Opvallend is ook dat de tekst lichtjes werd aangepast als het over Apple en Google gaat. In plaats van “incluis” staat er nu “hoofdzakelijk”.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business