Nieuws

Eerste BlackBerry met QNX komt eraan

Hoewel RIM pas een nieuwe reeks BlackBerry-smartphones heeft gelanceerd met BlackBerry OS 7, zou de Canadese fabrikant in het eerste kwartaal van 2012 zijn eerste BlackBerry met het besturingssysteem QNX op de markt willen brengen. Dat heeft Boy Genius Report (BGR) vernomen.

In september van vorig jaar kondigde RIM aan zijn mobiele besturingssysteem BlackBerry OS binnenkort vaarwel te zeggen. Dit platform is gebaseerd op Java, en eigenaar Oracle heeft besloten niet meer in de programmeertaal te investeren. In de plaats ervan komt het besturingssysteem QNX, waar de PlayBook-tablet van RIM nu al op draait.

BlackBerry Colt
Volgens BGR draagt de eerste QNX-BlackBerry van RIM de codenaam Colt en moet hij als de interne tests goed verlopen begin volgend jaar in de winkels liggen. RIM zou de BlackBerry Colt uitrusten met een singlecoreprocessor van 1 GHz. Latere modellen zullen over meerdere rekenkernen kunnen beschikken.

Een andere opoffering die RIM volgens BGR bereid is te maken, is om de ondersteuning voor de BlackBerry Enterprise Server te laten vallen. De code zou helemaal herschreven moeten worden om het nieuwe besturingssysteem te ondersteunen en daar is geen tijd meer voor. Bedrijven die hun Microsoft Exchange-mail willen gebruiken op de Colt, moeten genoegen nemen met de ActiveSync-software van Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business