Nieuws

Amazon-cloud tweemaal onderuit

Dubbel pech voor Amazons hostingplatform AWS. Een dag na een stroomstoring in Ierland is de dienst ook plat gegaan in de VS.

Amazon Web Services (AWS) kreeg op zondag 7 augustus een zware panne te verwerken in Dublin. Aanleiding was een blikseminslag bij de stroomleverancier van AWS. Deze leidde tot een explosie en brand. Daardoor gingen de Elastic Compute Cloud (EC2) en de Relational Database Service onderuit.

De panne zorgde voor problemen in de EU-West-1-zone van Amazon. Dat is een Europese regio van het AWS-cloudplatform. Ook Microsofts Business Productivity Online Services, die losstaat van AWS maar vermoedelijk dezelfde stroomleverancier heeft, had last van de storing.

Ook in de VS
Nauwelijks een dag later had Amazon nieuwe problemen, ditmaal in de VS. Hier was er een probleem in het datacenter in Virginia, waardoor de regio US-East-1 getroffen werd. De dienst was na 40 minuten weer online maar zorgde er volgens Techcrunch voor dat verschillende belangrijke webdiensten zoals FourSquare, Instragram, Quora, Netflix en Reddit offline gingen.

Het cloudplatform van Amazon is verspreid over datacenters in verschillende delen van de wereld. Dat moet de snelheid optimaal houden en zorgt er tegelijk voor dat een panne in een van de lokale centra vaak weinig gevolgen heeft voor de rest van de wereld. Intussen zijn alle diensten die gebruikmaken van AWS weer beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business