Nieuws

Webcam laat je rechtop zitten

Herinner je je nog de leraar die je onvermoeibaar zei dat je mooi rechtop moet zitten? Nu kan ook een webcam je dat vertellen.

Onderzoekers uit Israël hebben een trainingsmethode voor beter ergonomisch gedrag ontwikkeld. Die merkt als mensen aan hun bureau beginnen onderuit te zakken en vertelt hen dat ze een betere houding moeten aannemen.

De vorsers hebben zes weken lang een zestigtal werknemers in hospitalen en universiteiten onderzocht met hun webcam-methode. Daar waar traditionele ergonomische traning maar een effect heeft op korte termijn, blijkt de webcam veel effectiever. De resultaten blijven langer hangen en hebben ook meer effect op vrouwen.

Confronterend
“Het systeem geeft de medewerkers voortdurende feedback over hun werkgewoontes door foto’s van henzelf die op het scherm verschijnen”, zegt Meirav Taieb-Maimon van de Ben-Gurion University. “Dat geeft hen meteen info door twee contrasterende foto’s te tonen: een van hun huidige werkhouding en een van henzelf in een ergonomisch correcte houding, die ze aangeleerd krijgen in het begin van de training.”

 

Webcam laat je rechtop zitten

 

Natuurlijk moet er bij de werknemers ook wel een wil zijn om een betere werkhouding aan te nemen. Anders zijn de voortdurende confrontatiefoto’s gewoon vervelend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business