Nieuws

Microsoft Safety Scanner 1.0.3001.0

Microsoft Safety Scanner is – je raadt het al – een virusscanner. Maar dan wel een die geen installatie behoeft. Je kunt die dus net zo goed op een USB-stick plaatsen, zodat je ook makkelijk onderweg pc’s op virussen kunt laten scannen.

De download is een forse 73 MB, maar dat komt doordat er een virusdatabase in het bestand vervat zit. Om te voorkomen dat je na verloop van tijd met een verouderde database aan de slag gaat, zal de scanner slechts tien dagen functioneren. Daarna moet je dus een nieuwe versie binnenhalen. Er is zowel een 32-bits- als een 64-bitsversie beschikbaar.

[download_file]

In tegenstelling tot een aantal andere gratis virusscanners kan je met deze scanner virussen niet alleen detecteren, maar ook verwijderen.
Je kunt kiezen uit drie scantypes. Een snelle scan, die de meest kwetsbare locaties op je systeem op de meest voorkomende bedreigingen onderzoekt (een proces dat toch wel de nodige tijd vereist), een volledige scan en een aangepaste scan. Deze laatste is een combinatie van de ‘snelle’ scan met een scan van door de gebruiker zelf op te geven mappen.
De scantijd is redelijk en vergelijkbaar met die van Microsoft Security Essentials. Handig is wel dat deze tool niet in conflict komt met een andere geïnstalleerde antivirustool. Je dient hem wel met administratorrechten uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business