Een zogenaamde Flash Player voor de Mac is eigenlijk een virus dat zoekopdrachten in Google kaapt. Antivirusmaker F-secure ontdekte het Mac-virus. Het pakket heet FlashPlayer.pkg. Als het eenmaal geïnstalleerd is, gaat het virus het bestand met hosts aanpassen. Bezoekers die daarna sites van Google bezoeken, worden doorgestuurd naar een IP-adres in Nederland. Pop-ups Na die […]

Advertentie

Een zogenaamde Flash Player voor de Mac is eigenlijk een virus dat zoekopdrachten in Google kaapt. Antivirusmaker F-secure ontdekte het Mac-virus.

Het pakket heet FlashPlayer.pkg. Als het eenmaal geïnstalleerd is, gaat het virus het bestand met hosts aanpassen. Bezoekers die daarna sites van Google bezoeken, worden doorgestuurd naar een IP-adres in Nederland.

Pop-ups
Na die stiekeme omleiding krijgt de surfer een nagemaakte pagina van Google te zien. Na een zoekopdracht krijgt de surfer gewoon resultaten. Als je op een link probeert te klikken, opent de webpagina zich niet, maar krijg je een heleboel pop-ups.

Het is niet duidelijk of het virus ook de Belgische en Nederlandse Google-sites treft. Wel zeker is dat die van Taiwan nagebouwd is door de hackers.

 

Advertentie