Belgacom behoudt vertrouwen in Bellens

De raad van bestuur van Belgacom behoudt het vertrouwen in Didier Bellens. Belgacom verspreidde gisteravond een mededeling waarin het zegt op de hoogte te zijn van de beschuldigingen jegens de topman rond omkoping.

Volgens de raad zijn de belangen van het bedrijf gevrijwaard.

Belgacom stuurde donderdagavond een persbericht rond waarin het zegt al enige tijd op de hoogte te zijn van de beschuldigingen: "Bellens werd in juni 2011 formeel in verdenking gesteld wegens passieve private omkoping. Hij stelde de raad van bestuur daarvan onmiddellijk in kennis."

Belgacom belooft mee te werken
Het bedrijf voerde zelf al een onderzoek. Het Audit- en Toezichtscomité van het bedrijf concludeerde dat de belangen van Belgacom gevrijwaard zijn. "Belgacom zal vanzelfsprekend zijn volledige medewerking verlenen aan de gerechtelijke instanties op hun verzoek", aldus de mededeling.

Uit het persbericht blijkt niet dat Belgacom plannen heeft om het vertrouwen in de gedelegeerd bestuurder Bellens op te zeggen. Dat wordt ook met zoveel woorden gezegd door bronnen binnen het bedrijf.

Verkoop gebouw
Gisteren raakte bekend dat de topman van Belgacom in beschuldiging gesteld is in een onderzoek naar de verkoop van La Raquette, een gebouw van de vroegere RTT.

Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan passieve corruptie. De koper was Xelis, een bedrijf van Edmée De Groeve, de latere topvrouw van de Nationale Loterij.

Bellens werd al twee keer ondervraagd door de speurders, één keer drie maanden geleden en vervolgens drie weken geleden. Hij werd door onderzoeksrechter France Baeckeland in verdenking gesteld als ‘natuurlijke persoon’, en dus niet als Belgacom-topman.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business