Nieuws

Apple vindt toetsenloos toetsenbord uit

Het Amerikaanse patentenbureau publiceerde vorige week een nieuw patent van Apple. Het gaat om een toetsenbord dat alleen uit een glasplaat bestaat. Dat ontdekte Patently Apple, een website die de octrooien van Apple in de gaten houdt.

Het patent omschrijft een op akoestiek gebaseerd detectiesysteem om te bepalen waar een glasplaat precies wordt aangeraakt. Het probleem dat Apple wil oplossen is het detecteren of een gebruiker nu eigenlijk iets wou invoeren of niet. Bij traditionele aanraakschermen komt het wel eens voor dat een gebruiker drie keer moet drukken voor de invoer gedetecteerd wordt. Klassieke aanraakschermen kunnen ook het verschil niet zien tussen iemand die op het scherm rust of er iets op wil ingeven.

Glasplaat
Het patent toont een afbeelding van een toetsenbord met een plat oppervlak, waarbij akoestische pulsherkenning een invoer op het toetsenbord kan detecteren.

[related_article id=”158256″]

 

Apple vindt toetsenloos toetsenbord uit

 

Het platte oppervlak kan van glas zijn, maar ook van metaal of plastic. Maar als je toch glas gebruikt, kan je de grafische voorstelling van het toetsenbord op een geschilderde ondergrond zetten of zelfs op een scherm onder de glasplaat.

Feedback
Het platte toetsenbord kan ook haptische of tactiele feedback geven. Dat kan een trilling of een beweging van het toetsenbord zijn op het moment dat een gebruiker iets invoert.

Hoe futuristisch de ideeën ook zijn, het gaat hier slechts om een patent. Dat wil zeggen dat Apple een idee had en het liet vastleggen in een octrooibureau. Of het ooit echt gemaakt wordt, kun je onmogelijk afleiden uit zo’n patent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business