Intel heeft enkele maanden geleden de term Ultrabook gelanceerd. De nieuwe term staat voor dunne en lichte notebooks van amper 20mm dik. De Ultrabook gaat het komende Intel Ivy Bridge-platsform gebruiken en USB 3.0 met Thunderbolt combineren. De maximum prijslimiet voor zo’n Ultrabook zou 1.000 euro moeten worden, maar daar gaat Acer zich niet aan […]

Advertentie

Intel heeft enkele maanden geleden de term Ultrabook gelanceerd. De nieuwe term staat voor dunne en lichte notebooks van amper 20mm dik.

De Ultrabook gaat het komende Intel Ivy Bridge-platsform gebruiken en USB 3.0 met Thunderbolt combineren. De maximum prijslimiet voor zo’n Ultrabook zou 1.000 euro moeten worden, maar daar gaat Acer zich niet aan houden. Dit najaar lanceert het een Ultrabook die binnen de zes seconden opstart, mede dankzij gebruik van SSD’s.

Naast de snelle opstarttijd kan de Ultrabook binnen 2,5 seconden verbinden met het internet. Het is een bewuste zet om hun Ultrabooks duurder en luxueuzer te profileren, aangezien Acer marktaandeel heeft moeten inleveren. Hun ultrabooks worden dit najaar verwacht.

Advertentie