Cameron en Tyler Winklevoss krijgen geen tweede rechtszaak tegen Facebook. De rechter in Boston weigert de zaak aan te nemen. De soap rond de Facebooktweeling, vooral bekend uit de verfilming The Social Network, lijkt daarmee een (zoveelste) einde te naderen. Kort samengevat hebben de broers Winklevoss (en Divya Narendra, een vrij onbekende derde geldeiser) 65 […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Cameron en Tyler Winklevoss krijgen geen tweede rechtszaak tegen Facebook. De rechter in Boston weigert de zaak aan te nemen.

De soap rond de Facebooktweeling, vooral bekend uit de verfilming The Social Network, lijkt daarmee een (zoveelste) einde te naderen. Kort samengevat hebben de broers Winklevoss (en Divya Narendra, een vrij onbekende derde geldeiser) 65 miljoen dollar gekregen van Facebook in een minnelijke schikking rond de oprichting van de populaire site.

Maar later raakte het duo ervan overtuigd dat dit te weinig is. Ze besloten het toegekende bedrag aan te vechten.

Om dat te doen trokken de drie vorige maand naar het Amerikaanse Hooggerechtshof. Later werd dat alweer ingetrokken. In plaats daarvan werd er eind juni gekozen voor een nieuwe procedure in Boston. Hier probeerden ze een motie in te dienen om na te gaan of Facebook bewust of onbewust bewijzen heeft achtergehouden.

Maar nu heeft de rechter volgens persbureau Reuters besloten om de zaak te weigeren. Dit gebeurde na een argument van Facebook dat zegt dat de claims van de tweeling en Narendra al eerder zijn geweigerd voor een rechtszaak.

Toch stopt het procedurespel nog niet. Volgens Reuters, dat met de advocaat van het trio sprak, gaan ze nu voor de zogenaamde Rule 60(b), waarbij het hof zich niet hoeft te houden aan een definitieve bepaling van een andere rechter.