IT-uitgaven stijgen met 7,1 procent in 2011

Volgens Gartner groeien de IT-uitgaven in 2011 met 7,1 procent. Dat is beduidend meer dan de 5,6 procent die het onderzoeksbureau aan het eind van het eerste kwartaal vooropstelde.

De markt bleek vooral nieuwsgierig naar de impact van de aardbeving en tsunami in Japan, en de nucleaire ramp die er op volgde. “Ondanks de wereldwijde bezorgdheid over mogelijke onderbrekingen in de aanvoer van kritische componenten uit Japan, hebben de gebeurtenissen geen grote impact op de wereldwijde IT-uitgaven”, aldus Richard Gordon van Gartner. “We verwachten wel dat de uitgaven in Japan lager zullen liggen, met een relance in de tweede helft van dit jaar en in 2012.”

Public cloud services
De gemiddelde groei van 7,1 procent wordt onder meer gestuwd door de stijgende vraag naar hardware. Gartner voorspelt in dat marktsegment voor 2011 een groei van 11,7 procent. De vraag naar public cloud services blijft de belangrijkste hot topic. De toename van dat segment ligt vier keer hoger dan het gemiddelde voor alle IT-uitgaven.

Gartner raamt de wereldwijde uitgaven voor public cloud services in 2011 op 89 miljard dollar, ruim 20 procent meer dan vorig jaar. Tegen 2015 zouden public cloud services wereldwijd goed zijn voor 177 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business