Microsoft wil geld van Samsung

Microsoft wil dat Samsung per Androidsmartphone die het verkoopt 15 dollar afstaat. Voor het gebruik van technologieën waarop de Amerikanen een patent hebben.

Dat bericht persagentschap Reuters op basis van een artikel in de Koreaanse krant Maeil Business Newspaper. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf zou volgens de bronnen van de krant maximaal tien dollar per verkocht toestel willen betalen in ruil voor licenties op de bewuste patenten waar de Androidtoestellen inbreuk op maken.

HTC
Het Taiwanese HTC heeft al een soortgelijke deal met de Amerikanen gesloten. Volgens een analist van de Amerikaanse bank Citigroup betaalt HTC vijf dollar voor elke Androidsmartphone die het verkoopt. En eerder deze maand kwamen vier kleinere fabrikanten tot een overeenkomst met Microsoft.

Als Microsoft zijn slag thuis haalt, zou het alleen voor de Galaxy S II al 45 miljoen dollar binnenhalen. Van Samsungs jongste vlaggenschip werden in minder dan twee maanden tijd drie miljoen exemplaren verkocht. Samsung is na Nokia de grootste telefoonfabrikant ter wereld.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business