Samsung blijft in de VS het populairste smartphonemerk. Tegelijk verliest RIM, de maker van BlackBerry, marktaandeel aan Apple.   De cijfers zijn afkomstig van marktonderzoeksbureau ComScore. Dat bekeek zowel het marktaandeel per merk als per mobiel besturingssysteem. Daaruit blijkt dat Samsung in maart 24,8 procent van de Amerikaanse markt in handen had, evenveel als in februari. […]

Advertentie

Samsung blijft in de VS het populairste smartphonemerk. Tegelijk verliest RIM, de maker van BlackBerry, marktaandeel aan Apple.

 

De cijfers zijn afkomstig van marktonderzoeksbureau ComScore. Dat bekeek zowel het marktaandeel per merk als per mobiel besturingssysteem. Daaruit blijkt dat Samsung in maart 24,8 procent van de Amerikaanse markt in handen had, evenveel als in februari.

RIM verliest marktaandeel in VS ten koste van Apple.

Op de tweede plaats staat LG, dat 0,2 procent stijgt naar 21,1 procent ten opzichte van drie maanden eerder. Motorola verliest één procent tot 15,1 procent.

De sterkste stijger in de top vijf is Apple, dat 8,7 procent van de markt in de VS kan bekoren (+1,2 procent). RIM verliest een half procent marktaandeel tot 8,1 procent en zakt zo onder Apple.

Google Android versus Apple iOS
Als we kijken naar mobiele besturingssystemen, dan valt op dat Google Android domineert. Hier stijgt het marktaandeel van 33,0 procent naar 38,1 procent. Apples iOS blijft tweede met 26,6 procent (+1,4 procent).

Android en iOS blijven domineren ten opzichte van de rest.

Ook hier is een terugval te merken bij RIM. De BlackBerrymaker kon in mei 24,7 procent van de Amerikaanse smartphonegebruikers bekoren. Een verlies van 4,2 procent ten opzichte van februari. Microsoft verliest eveneens 1,9 procent en zakt naar 5,8 procent. Palm houdt nog 2,4 procent marktaandeel over (-0,4 procent).

Meer smartphones
ComScore stelde in zijn onderzoek vast dat er in de periode maart-mei 76,8 miljoen Amerikanen met een smartphone rondliepen. Dat zijn er elf procent meer dan in de drie maanden daarvoor.