Digitimes heeft van zijn bronnen bij enkele producenten van smartphone-onderdelen vernomen dat Apple vijftien miljoen exemplaren van een nieuw model van de iPhone besteld heeft. De order is geplaatst bij de Taiwanese hardwareproducent Pegatron. Pegatron produceerde al de CDMA-variant van de iPhone 4 voor Apple. Die wordt sinds februari verkocht door de Amerikaanse provider Verizon. […]

Advertentie

Digitimes heeft van zijn bronnen bij enkele producenten van smartphone-onderdelen vernomen dat Apple vijftien miljoen exemplaren van een nieuw model van de iPhone besteld heeft. De order is geplaatst bij de Taiwanese hardwareproducent Pegatron.

Pegatron produceerde al de CDMA-variant van de iPhone 4 voor Apple. Die wordt sinds februari verkocht door de Amerikaanse provider Verizon. Door dat lucratieve contract (Apple bestelde 10 miljoen CDMA-iPhone 4’s) kon Pegatron zijn Chinese fabrieken en personeelsbestand sterk uitbreiden.

De verkoop van de Verizon-iPhone viel echter tegen in het eerste kwartaal van dit jaar. Pegatron verscheepte volgens Digitimes slechts vier miljoen exemplaren. Apple zou nu voor september van dit jaar vijftien miljoen nieuwe iPhones besteld hebben.

iPhone 5 of iPhone 4s?
De nieuwssite weet niet of het om het vernieuwde model gaat dat in de pers de iPhone 5 wordt genoemd, of om een opgepoetste versie van de iPhone 4, die de iPhone 4s gedoopt werd. 

De fabriek van Pegatron in het Chinese Shanghai zou momenteel al onderdelen verzamelen om met de productie te kunnen starten en actief arbeiders aanwerven.

Pegatron zou bij Apple ook lobbyen om de iPad en de Macbook te mogen produceren, maar de onderhandelingen willen niet echt vlotten. Volgens de bronnen binnen de industrie verkopen de huidige fabrikanten hun huid duur.

Advertentie