Het topmodel van Sony op vlak van ultramobiele laptops heeft een vernieuwing achter de rug. De Vaio Z is nog platter en sneller dan zijn voorganger. De nieuwe Vaio Z, de VPCZ21L9E, draagt een Intel Core i5-dualcoreprocessor van 2,30 GHz met een Turbo Boost tot 2,90 GHz. Naast 4 GB werkgeheugen heeft Sony extra snelheid […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het topmodel van Sony op vlak van ultramobiele laptops heeft een vernieuwing achter de rug. De Vaio Z is nog platter en sneller dan zijn voorganger.

De nieuwe Vaio Z, de VPCZ21L9E, draagt een Intel Core i5-dualcoreprocessor van 2,30 GHz met een Turbo Boost tot 2,90 GHz. Naast 4 GB werkgeheugen heeft Sony extra snelheid verzekerd met de 128 GB Flash SSD. Het 13,1 inchscherm heeft een resolutie van 1600 bij 900 pixels.

Er is geen sprake van een aparte grafische kaart, de Vaio Z gebruikt Intels geïntegreerde grafische kaart. Door zijn dikte van amper 1,66 cm is er maar plaats voor één USB-aansluiting. Sony heeft als optie een docking station waar de laptop in laadt en tegelijk een extra USB-aansluiting bevat. Verder vinden we nog een VGA- en HDMI-aansluiting terug om een externe monitor op aan te sluiten. De Vaio Z kost 2.000 euro en is eind juli verkrijgbaar.