De grote aankondiging van Facebook zou een videochat in de browser zijn. Die bouwt het dan samen met Skype. De sociaalnetwerksite stuurde vorige week mysterieuze uitnodigingen uit voor een “geweldig” nieuw product. Volgens bronnen van Techcrunch gaat het om een videochat die wordt ondersteund door Skype. Het is onduidelijk of de chat echt volledig in […]

Advertentie

De grote aankondiging van Facebook zou een videochat in de browser zijn. Die bouwt het dan samen met Skype.

De sociaalnetwerksite stuurde vorige week mysterieuze uitnodigingen uit voor een “geweldig” nieuw product. Volgens bronnen van Techcrunch gaat het om een videochat die wordt ondersteund door Skype.

Het is onduidelijk of de chat echt volledig in de browser zit of dat er extra software moet worden gedownload. Maar volgens de bron van Techcrunch gaat het om zeer diepe integratie, waardoor het voor de gebruiker tenminste lijkt vanuit de browser te werken.

Skype en Facebook werken al langer samen en hebben op zakelijk vlak alvast één gemeenschappelijke partner: Microsoft. Die laatste is al enkele jaren aandeelhouder van Facebook en maakte in mei van dit jaar bekend dat het Skype overneemt voor 8,5 miljard dollar.

Als Techcrunch gelijk krijgt, dan heeft de Facebook al meteen een van de troeven van concurrent Google+ gecounterd. Die beschikt op zijn netwerk immers over zogenaamde hangouts waar je met verschillende contactpersonen in de site een videogesprek kunt starten.

Advertentie