Google gaat zijn e-maildienst opfrissen. De nieuwe versie moet voor een nettere en dus betere interface zorgen. Veel valt er op dit moment nog niet over te zeggen. De zoekgigant maakt per blog bekend dat hij in de komende maanden nieuwe aanpassingen uitrolt. De reden is dat Google de interface van Gmail overzichtelijker wil maken […]

Advertentie

Google gaat zijn e-maildienst opfrissen. De nieuwe versie moet voor een nettere en dus betere interface zorgen.

Veel valt er op dit moment nog niet over te zeggen. De zoekgigant maakt per blog bekend dat hij in de komende maanden nieuwe aanpassingen uitrolt. De reden is dat Google de interface van Gmail overzichtelijker wil maken door overbodigheden te schrappen. Het doel is een “meer gefocuste, elastische en moeiteloze ervaring in al onze producten.”

Gmail krijgt nieuwe look

In afwachting van echte aanpassingen kan je in Gmail al twee nieuwe thema’s Preview en Preview (Dense) selecteren. Dat er twee thema’s zijn, komt overigens doordat Google het uiterlijk van Gmail zal aanpassen naargelang verschillende voorkeuren en schermgrootte.

Calendar, de agendafunctie in Gmail, krijgt in de komende dagen al een nieuw kleedje. Beide doen ze op het eerste gezicht denken aan de interface van Google+. Kort samengevat is het uiterlijk netter en volwassener dan de oude versie. Al zal nog moeten blijken of dit ook bij de gebruikers in de smaak valt.

Advertentie