Gsm-abonnement na 6 maanden gratis opzegbaar

De federale ministerraad wil vandaag de nieuwe telecomwet goedkeuren. Die moet het opzeggen van een telecomabonnement goedkoper en makkelijker maken.

Volgens De Tijd moet het voorstel van minister Van Quickenborne de concurrentie verhogen en de prijzen verlagen. Als de wet vandaag wordt goedgekeurd, wordt er na de vakantie in het parlement over gestemd.

In het voorstel staat dat je elk telecomabonnement (gsm, internet, digitale televisie) kosteloos mag opzeggen vanaf zes maanden. Vandaag duren abonnementen meestal 12 tot 24 maanden, maar wie vroeger verbreekt moet daar vaak een dure schadevergoeding voor betalen.

Uitzonderingen
Het voorstel geldt voor alle nieuwe contracten. Wie op dit moment dus nog een abonnement heeft lopen, kan de regeling nog niet toepassen. Ook is er een uitzondering voor koppelverkoop. Wie bij zijn abonnement een gratis (of lager geprijsde) gsm krijgt, zoals Telenet momenteel met de iPhone doet, mag zijn of haar abonnement enkel verbreken als de restwaarde van het toestel wordt betaald.

Eenvoudig opzeggen
Je abonnement opzeggen wordt ook een pak gemakkelijker. Klant worden of je abonnement verlengen kan al jaren eenvoudig, bijvoorbeeld telefonisch. Maar wie wil opzeggen moet dat vaak per aangetekende brief doen, wat de drempel verhoogt.

De nieuwe telecomwet staat toe dat je per e-mail je abonnement opzegt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business