Nieuws

Opgeslagen informatie verdubbelt elke twee jaar

De totale hoeveelheid opgeslagen data zal dit jaar goed zijn voor 1,8 zettabytes of 1.800 biljard gigabytes. Dat staat gelijk aan 57,5 miljard iPads van 32 GB.

In 2020 zouden we 35 zettabytes aan data bewaren. Dat is een 35 met 21 nullen erachter. Dat vertelde Joe Tucci, CEO van IT-bedrijf EMC, tijdens zijn keynote op EMC World. Tucci gaf daarmee de primeur van de recentste studie die onderzoeksbureau IDC uitvoerde in samenwerking met de academische wereld.

Waarmee dus wordt aangegeven dat de hoeveelheid opgeslagen data de komende jaren nog verder zal exploderen. Een vaststelling die opslagspecialisten als EMC natuurlijk als muziek in de oren klinkt.

Toch is de verwachte groei opmerkelijk. Vorig jaar bedroeg die hoeveelheid wereldwijd bewaarde data namelijk ‘slechts’ 1,2 zettabytes, verdeeld over 300 biljard bestanden. Zo’n 90 procent van al die digitale gegevens is overigens ongestructureerd, wat betekent dat ze zich in Word-, PowerPoint-, pdf- of andere bestanden bevinden. Volgens Tucci is omgaan met deze forse data-explosie, naast beveiliging en de beperkte investeringsruimte, momenteel een van de drie grote IT-pijnpunten in bedrijven wereldwijd.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business