Werk je met meerdere gebruikers op één Windowstoestel, dan heb je vast voor elke gebruiker een ander account of profiel aangemaakt. Met DataGrab dek je je in tegen het moment dat zo’n profiel corrupt raakt. Het gebeurt gelukkig zelden, maar als ooit je Windowsprofiel corrupt wordt, sta je wel voor een probleem. Nu kan je […]

Advertentie

Werk je met meerdere gebruikers op één Windowstoestel, dan heb je vast voor elke gebruiker een ander account of profiel aangemaakt. Met DataGrab dek je je in tegen het moment dat zo’n profiel corrupt raakt.

Het gebeurt gelukkig zelden, maar als ooit je Windowsprofiel corrupt wordt, sta je wel voor een probleem. Nu kan je wel vanuit Windows één profiel tegelijk back-uppen, maar DataGrab stelt je in staat om alle profielen tegelijk te kopiëren.

[download_file]

Profielen opvissen
De interface oogt vrij technisch, maar het komt erop neer dat je eerst aangeeft waar de tool de profielen moet opvissen. Meestal is dat in C: bij Users.
Vervolgens duid je aan welke gebruikersprofielen mee in de kopie moeten en in welke soort gegevens je geïnteresseerd bent: documents, desktop, favorites, shared, saved games, downloads, cookies, history en/of application data.
Je kunt ook de hele partitie naar bijkomende bestandsextensies laten speuren (zoals docx, xlsx en pdf). Via de Add-knop voeg je zelf extensies toe. Verder is het mogelijk extra mappen in de back-up te stoppen.
Tot slot geef je aan waar de kopie moet terechtkomen. Dat kan net zo goed een externe locatie zijn. Standaard wordt het bestand datarestore.exe mee in de back-upmap geplaatst, zodat je van daaruit de profielen kunt terugzetten wanneer dat nodig blijkt.
Unstoppable Copier
Om te vermijden dat je wellicht herhaaldelijk kopieerbewegingen moet bevestigen, kan je DataGrab zo instellen dat die Unstoppable Copier gebruikt. Hoe dat precies moet gebeuren, verneem je op de site.
Spring wel voorzichtig om met deze tool, want je begrijpt dat een foutief herstel je gebruikersprofiel helemaal onbruikbaar kan maken.
Goed om te weten: DataGrab kun je ook vanaf een usb-stick draaien. Een ingebouwde taakplanner zit er echter niet bij. Een eventuele back-up moet je dus telkens zelf initiëren.
Advertentie