Nieuws

Zillya 1.1.3002.0

Je gebruikt een gratis antivirustool, maar bent er niet bepaald tevreden over? Dan weet Zillya, een relatief nieuw product van Russische origine, je misschien te overtuigen. Het is in elk geval gratis. Maar wil je de antivirus-updates automatisch blijven ontvangen, dan moet je naar de commerciële variant overstappen.

De installatie verloopt vlot, althans wanneer je geen ander antivirusprogramma draait. Minpuntje is wel dat je niet zelf kunt kiezen waar je precies de tool wil installeren. Ook blijkt de antivirusdatabase meteen na de installatie al verouderd: even updaten dus, of wachten totdat dit automatisch gebeurt (standaard is dat om de drie uur).
Het scannen gebeurt relatief snel en we ondervinden nauwelijks of geen vertraging met de lopende programma’s. Handig is wel dat je zelf kunt instellen welke mappen of bestanden je eventueel buiten de scanronde wil houden. Een ingebouwde taakplanner zorgt ervoor dat de scanrondes automatisch plaatsvinden op de door jou ingestelde tijdstippen.
Quarantaine
Wanneer Zillya op een (vermeend) virus botst, krijg je standaard een aantal keuzes te zien: Delete, Cure (indien mogelijk), Quarantine en Ignore. Vanuit de quarantaine kan je zo’n bestand alsnog verwijderen, herstellen of negeren.
Zillya bevat nog een aantal handige extra’s. Je kunt het programma zo instellen dat het automatisch ook inkomende en/of uitgaande e-mails op virussen scant, en hetzelfde geldt voor bestanden die je downloadt (via je browser). Als je dat wil, scant Zillya automatisch ook alle Office-documenten alvorens je die opent.

We vermelden nog dat Zillya over een eigen taakbeheerder en opstartbeheerder beschikt, maar die blijken geen noemenswaardige voordelen te bieden tegenover de standaardfuncties in Windows zelf.

[download_file]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business